Moravská Třebová: Blesk poničil telefonní ústřednu úřadu

17.06.2015 13:25

V neděli 14. června v 19:57 hodin došlo v Moravské Třebové k mimořádné události, při níž do kopule radnice udeřil extrémně silný bleskový výboj. Překonal bleskovou ochranu a skrz elektrické a datové rozvody zničil telefonní ústřednu, skenery, tiskárny a velké množství počítačů v obou budovách městského úřadu - na náměstí T. G. Masaryka, i v Olomoucké ulici.

Moravská Třebová: Blesk poničil telefonní ústřednu úřadu
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Zajištění funkcí úřadu je tak momentálně omezeno, nelze se dovolat na pevné linky v budově radnice na nám. T. G. Masaryka, ve většině případů nelze tisknout a skenovat. Poskytování služeb v Občanském informačním centru v Olomoucké ulici je od dnešního dne již plně obnoveno.

Radnice se omlouvá občanům za možné komplikace vyplývající z této mimořádné situace. Na odstranění problémů radnice intenzívně pracuje, o vývoji budete průběžně informováni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.