Moravská Třebová: Nové osvětlení na Knížecí louce

14.11.2022 16:59 | Tisková zpráva

V průběhu listopadu bylo instalováno nové solární osvětlení na Knížecí louce. Instalace pěti moderních zařízení povede ke zvýšení bezpečnosti osob podél frekventovaného úseku cyklostezky.

Moravská Třebová: Nové osvětlení na Knížecí louce
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Díky plně autonomnímu systému jsou lampy funkční i při delší nepřízni počasí a do budoucna městu zajistí úspory nákladů za energie. 

Anketa

Kdo má větší „škraloup“ z dob minulého režimu?

6%
89%
hlasovalo: 30799 lidí

„Využití moderních technologií je pro nás s ohledem na udržitelnost jejich provozu jedinou možností, jak reagovat na neustále rostoucí ceny energií. Náklady na pořízení solární lampy jsou kompenzovány tím, že pro její instalaci nemusíme platit za výkopové práce a další úkony spojené s pokládkou kabelů do země. Díky využití sluneční energie je následný provoz téměř zdarma. Pohybové čidlo navíc umožňuje regulaci intenzity svícení. V klidovém režimu lampa přechází do úsporného módu a v okamžiku pohybu chodců v jejím okolí se intenzita svícení automaticky zvýší. V průběhu letošního podzimu vyhodnotíme skutečný provoz a pokud bude potřeba počet lamp na Knížecí louce zvýšit, díky jednoduchému způsobu instalace to bude možné,“ vysvětluje místostarosta Václav Dokoupil.

LED svítidla Enstore Quattro umožňují plynulý přechod z večerního a ranního svícení bílým světlem do nočního režimu s žlutooranžovým světlem a nulovým obsahem tzv. modré složky, čímž nedochází k ovlivňování nočního klidu živočichů a rostlin i v bezprostřední blízkosti lampy. Použitím tohoto systému je také minimalizován vznik světelného smogu. Elektronický řídící systém automaticky optimalizuje intenzitu osvětlení s ohledem na aktuální možnosti dobíjení baterií sluneční energií. Celková cena za instalaci pěti světelných bodů činí 295 tis. Kč bez DPH s funkční životností lamp 25 let a pětiletou zárukou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…