Moravská Třebová: Občanům začaly zatápět nové kotelny

07.07.2017 11:56

Symbolického otevření zmodernizovaných kotelen přestřihnutím pásky provozu ve Šternberku se spolu s dalšími zástupci měst zúčastnil starosta Miloš Izák.

Moravská Třebová: Občanům začaly zatápět nové kotelny
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Města Moravská Třebová, Uničov a Šternberk slavnostně zahájila provoz zmodernizovaných tepelných hospodářství. Obyvatelé se mohou těšit na spolehlivé dodávky tepla i ekologičtější provoz kotelen.

Společnost AHP 3T, s. r. o, která patří do skupiny Active Development Investments a.s. (ADI), úspěšně dokončila rozsáhlou modernizaci městských tepelných hospodářství ve výše uvedených městech a uspořádala slavnostní otevření celé modernizace. Starostové měst Uničova a Moravské Třebové i první a třetí náměstek hejtmana Olomouckého kraje symbolicky zahájili provoz modernizovaných kotelen přestřižením pásky. Ve všech třech městech byly instalovány efektivní kombinované zdroje na výrobu elektřiny i tepla, tzv. kogenerační jednotky renomovaného amerického výrobce Caterpillar, kterého exkluzivně zastupuje pro Českou republiku firma Zeppelin CZ, s. r. o.

„Díky modernizaci našich kotelen zajistíme našim zákazníkům na nadcházející topnou sezónu bezpečné a spolehlivé dodávky tepla a zároveň docílíme šetrnější výroby,“ vypočítává výhody pro odběratele Miroslav Glacner, výkonný ředitel společnosti AHP 3T s. r. o. Kogenerační jednotky při výrobě elektřiny a tepla využívají pouze zemní plyn a oproti oddělené výrobě v teplárnách a elektrárnách, které spalují ve velké míře uhlí, jsou efektivnější, protože spotřebují menší množství paliva a vyrobí více energie. Zároveň jsou šetrnější vůči životnímu prostředí.

Společnost AHP 3T, s. r. o., navázala na tradici a zkušenosti firmy Martech Holding, a. s., která v regionu působí od roku 1992 a do roku 2015 zajišťovala správu a provoz tepelných hospodářství. Obě společnosti však spolu nadále úzce spolupracují, protože obě firmy patří do skupiny ADI.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…