Moravská Třebová: Singletraily Křížový vrch čeká projekční příprava

24.02.2017 15:12

Splnit minimalizaci křížení cest pro pěší s cyklotrasami pro terénní přejezd biků měli navrhovatelé tzv. singletrailů na Křížovém vrchu nad Moravskou Třebovou.

Moravská Třebová: Singletraily Křížový vrch čeká projekční příprava
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Jejich upravený projekt se nyní diskutoval v týmu složeném ze zástupců vedení města, technických služeb, odboru rozvoje města a odborů životní prostředí a stavební městského úřadu. Podle současného návrhu by měly singletraily se začátkem nad restaurací Kalvárie ve Strážnického ulici vést severně na Křížový vrch k soše plačící Anny, dále západním směrem lesem, z něho střídavě padat dolů směr východ-západ po vrstevnicích. Vyústění je v plánu u zahrádkové kolonie, kolem níž vede cesta pod kynologickým areálem zpět k výchozímu bodu. Charakter singletrailu vyžaduje zatáčky, vyvážené klopení cest, skokánky atp., což všechno musí být pro bezpečné užívání a dlouhodobě udržitelný provoz vyhotoveno na podkladu projekčního návrhu. Závěrem schůzky navrhovatele záměru a zástupců správy proto byla dohoda na co nebližší konzultaci s odborníkem ohledně ceny projektu, potažmo i díla. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Cesta Valdštejnských architektů je dokončena a čeká na své návštěvníky

13:05 Jičín: Cesta Valdštejnských architektů je dokončena a čeká na své návštěvníky

V období od října 2018 do října 2023 probíhala realizace projektu Cesta Valdštejnských architektů. M…