Moravská Třebová: Vánoční strom z Janského ulice bude mít úplně nové koule

17.11.2013 16:57

Čtyřicet dvaceticentimetrových stříbrných baněk a novou velkou hvězdu pořídily pro letošní vánoční strom Technické služby města Moravská Třebová.

Moravská Třebová: Vánoční strom z Janského ulice bude mít úplně nové koule
Foto: wikipedia
Popisek: Moravská Třebová, náměstí s radnicí

Barevná světýlka zůstanou z loňska (nyní budou v provozu třetí sezónu), s nimi byly dosud na stromě barevné řetězy a stará sedmdesáticentimetrová bílá hvězda. Nové ozdoby stály cca 11 tisíc korun, 15 tisíc se navíc dalo do oprav a repasů stávající výzdoby. Podle ředitelky technických služeb by stálo za to zamyslet se nad možností osvětlení stromů na náměstí, je to však finančně a technicky náročné. Kromě stromu, který vloni technické služby vzaly z městského pozemku vnitrobloku ve Sluneční ulici a který letos bude na náměstí přivezen z ulice dr. Janského, zdobí město Moravská Třebová desítka vloček umístěných na sloupech v centru, tzv. převěsy (závěsy přes ulici) v Cihlářově ulici, ulici ČSA a v ulici Branská, " fontánky" na světlech u pítka na Cihlářově ulici nebo například  závěs s nápisem Veselé vánoce na rohovém domě v ulici Olomoucké. Mimo závěsných dekorací se mohou obyvatelé města ve vánočním čase potěšit pohledem na zmíněný, nepostradatelný velký vánoční strom s betlémem na náměstí TGM, vánoční strom u muzea či strom v Boršově u kulturního domu… Veškeré ozdoby, vyjma 6 převěsů, jsou pořízeny v průběhu posledních 10 let. Jenom vánoční strom má za tu dobu asi třetí výbavu. S vánočním zdobením ulic se ve Třebové začne v polovině listopadu, slavnostní rozsvícení vánočního stromu spojené se zajímavým kulturním programem je naplánováno na neděli 1. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

22:05 Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

Prostor za „hokejkou“ čekají velké změny, na místě asfaltové plochy poblíž sociálně terapeutických d…