Moravský Krumlov: Okolí města se rozrostlo o nová hřiště a sportoviště

17.04.2019 8:30

Příjemné jarní počasí láká ven a ke sportu. Nové možnosti pohybu si mohou užít děti i dospělí v Moravském Krumlově. Vyrostla zde tři nová hřiště a sportoviště. V úterý 16. dubna byla slavnostně předána do užívání.

Moravský Krumlov: Okolí města se rozrostlo o nová hřiště a sportoviště
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

„Je potřeba, aby děti měly od útlého věku pohyb a bezpečná místa pro dovádění. A sportování by se neměli vyhýbat ani dospělí. Proto jsme v duchu hesla Sportem ke zdraví vybudovali sportoviště, kde si mohou děti i dospělí protáhnou svá těla,“ popisuje starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina, který se aktivně věnuje fotbalu a basketbalu.

Na Střelnici, na Bubnu a ve Vrabčím hájku jsou místa, kam často míří rodiny s dětmi. Díky novému osazení hřišť sportovními prvky budou moci své tělo protáhnout na čerstvém vzduchu. Projekt, jehož smyslem je motivovat děti i dospělé k pohybu, vyšel na 730 000 Kč. Nadace ČEZ prostřednictvím nedaleké Jaderné elektrárny Dukovany přispěla částkou 170 000 Kč. „Jsem ráda, že můžeme podporovat důležité a potřebné projekty, jakými jsou bezesporu výstavby nových hřišť a sportovišť. Věřím, že zde budou společně a aktivně trávit volný čas rodiny s dětmi,“ řekla Jana Štefánková z Nadace ČEZ. Venkovní cvičební zařízení, které je tvořeno fitness prvky, bude využívat zejména mládež, ale i dospělí občané pro zlepšování své fyzické kondice.

Hrací prvky vyzkoušely děti z mateřské školy

Dopoledního setkání se zúčastnily také děti z mateřské školy. Ty si hned vyzkoušely všechny možnosti, které lze na hřišti na Střelnici provádět. Jako poděkování zazpívaly písničku a zarecitovaly básničku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …