Moravský Krumlov si připomene Den české státnosti turistickým pochodem

20.09.2017 12:12

Na čtvrtek 28. září na Den české státnosti naplánoval starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina turistický pochod pro zájemce, kteří chtějí společně strávit státní svátek a zároveň otestovat novou cykloturistickou trasu v okolí M. Krumlova.

Moravský Krumlov si připomene Den české státnosti turistickým pochodem
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

„Připravili jsme novou turistickou stezku, která je kombinací trasy Klubu českých turistů a naším vlastním značením. Den české státnosti jsme zvolili proto, že většina lidí bude doma, takže mohou vyrazit na procházku a hlavně můžeme společně strávit příjemné chvíle. Jak lépe si připomenout českou státnost než ve společenství dobrých lidí,“ zve starosta Třetina, který má v plánu po cestě otevřít téma české státnosti.

Začátek pochodu je na železniční stanici v Moravských Bránicích v 8.30. Z Moravského Krumlova jede v 8.17 vlak a v M. Bránicích je 8.28. Záleží tedy na zvážení, jak kdo si vybere dopravu a místo startu. Z moravskobránické železniční stanice se vydají turisté po červené turistické značce k mostu a pak směrem k rozcestníku Bařiny.

„Zde začíná naše nově označená trasa. Půjdeme od rozcestníku Bařiny až k Němčické hájence. Dojdeme k Němčické hájovně, kde se napojíme na modrou turistickou trasu, po které budeme pokračovat směrem do Budkovic k lávce. U lávky v Budkovicích můžeme pokračovat po modré do Krumlova k zámku nebo po nové směrovce směrem k hájence a železniční stanici v Krumlově,“ popisuje starosta Třetina.

Na jedné ze zastávek bude připraveno ohniště a zájemci si zde budou moci opéct vlastní špekáčky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…