Most: Národní putovní výstava o úctě k domovu a odpovědnosti za svůj kraj

16.03.2019 6:32

Jedna z kolekcí výstavy Má vlast cestami proměn, která přináší svědectví o příznivých proměnách zanedbaných míst a sídel v našich obcích, městech a krajině, bude k vidění i v Mostě. Na výstavních panelech představí prostřednictvím fotografií a příběhů zdařilé projekty a mezi nimi i jezero Most.

Most: Národní putovní výstava o úctě k domovu a odpovědnosti za svůj kraj
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Hlavní těžiště výstavy, kterou pořádá Asociace Entente Florale CZ - Souznění, z.s., ve spolupráci s Národní kulturní památkou Vyšehrad, spočívá v putování. Po hlavní vernisáži konající se každoročně na pražském Vyšehradě se výstava rozjíždí do různých koutů naší vlasti, aby jejím prostřednictvím lidé mohli vidět, jak se se díky odhodlání lidí a ochotě řady donorů mění chátrající stavby v důstojné objekty s užitečnou náplní, veřejný prostor dostává novou tvář, sakrální objekty nacházejí svůj ztracený smysl a příroda se nadechuje k novému životu.

Část výstavy nyní zavítá do Mostu, kde bude k vidění od prvního jarního dne do konce dubna v parčíku mezi magistrátem a hotelem Cascade. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 21. března od 16 hodin. Mostečané si budou moci prohlédnout proměny z Ústeckého a Libereckého kraje, neboť právě tato kolekce zavítá do našeho města.

Uvedením výstavy chce Most upozornit na zdařilé projekty, které se podařilo realizovat, jako je jezero Most, ale i na ty, které město chystá. Mezi ty plánované patří obnova parku Střed, který se má opět stát reprezentativním zeleným srdcem města, místem odpočinku a setkávání všech generací. Na jeho přeměnu město získalo grantovou podporu Nadace Proměny Karla Komárka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Výstava ukazuje nucené deportace a osudy lidí v sovětských lágrech

13:37 Uherské Hradiště: Výstava ukazuje nucené deportace a osudy lidí v sovětských lágrech

Až do 16. června je možné si na Mariánském náměstí v Uherském Hradišti prohlédnout putovní výstavu P…