Most: Osm z jedenácti mosteckých základních škol se zapojí do projektu školní inkluze

19.08.2016 10:05

Mostecké základní školy se zúčastní projektu Inkluze v mosteckých základních školách aneb Lepší klima i v Mostě. Za tímto účelem schválili radní smlouvu o partnerství města a jím zřízených základních škol jako nefinančních partnerů uzavřenou se Vzdělávacím centrem Genesia v projektu operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání.

Most: Osm z jedenácti mosteckých základních škol se zapojí do projektu školní inkluze
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Do výzvy se zapojilo osm základních škol zřizovaných městem Most, město Most (Klub národnostních menšin) a Oblastní charita Most, Diakonie Církve bratrské a Vzdělávací centrum Podkrušnohoří, zapsaný spolek. Žadatelem/předkladatelem projektu je Vzdělávací centrum Genesia, zapsaný spolek, město Most je nefinančním partnerem, nestátní neziskové organizace jsou finančním partnerem.

Hlavním cílem projektu je přispět k zavedení proinkluzivních opatření v mosteckých základních školách hlavního vzdělávacího proudu a podpořit rovný přístup ke kvalitnímu primárnímu vzdělávání žáků ohrožených školským neúspěchem, a to žáků ze socioekonomicky a kulturně odlišného prostření. Toto umožní zvýšit šanci na „úspěch pro každé dítě“, což je mimo jiné i posláním celorepublikové akce KLIMA, přičemž dojde ke snížení rizika předčasného odchodu ze vzdělávání.
Do projektu jsou zapojeny základní školy v ulicích Svážná (1. ZŠ), U Stadionu (3. ZŠ), Václava Talicha (4. ZŠ), Jakuba Arbesa (7. ZŠ), Vítězslava Nezvala (8. ZŠ), Zdeňka Štěpánka (10. ZŠ), Obránců míru (11. ZŠ), Rozmarýnová (14. ZŠ). Předpokládaný termín zahájení realizace projektu je 1. 9. 2016, projekt by měl trvat tři roky a byla na něj schválena částka 32 755 918 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…