Most: Zákaz konzumace alkoholu se rozšířil i na další veřejná prostranství

11.04.2017 11:36

V Mostě bylo donedávna vymezeno celkem šestnáct lokalit, kde je zakázaná konzumace alkoholických nápojů na veřejných prostranstvích. Na základě podnětů jak od občanů, tak od městské policie by měl tento zákaz nově platit ve třech nových lokalitách a tři stávající lokality by pak měly být rozšířeny.

Most: Zákaz konzumace alkoholu se rozšířil i na další veřejná prostranství
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Zastupiteli byly schváleny tyto změny:

1) Stávající lokalita č. 6, zahrnující rozlehlou oblast mezi Divadlem rozmanitostí a bloky č. 547, 600 a 611, by měla být rozšířena o park mezi bloky č. 525 a 529.
2) U lokality č. 9, vymezené ulicemi Františka Halase, Zdeňka Fibicha, Čsl. mládeže a třídou Budovatelů, se počítá s jejím rozšířením o okolí bloků č. 300 a 301 u dopravního hřiště.
3) Stávající lokalita č. 13, zahrnující okolí základní školy v ulici Václava Talicha (4. ZŠ), střední školy pro marketing a ekonomiku podnikání a dětského domova, by měla nově zahrnovat okolí bloku č. 518 včetně parku mezi tímto blokem a Rudolickou ulicí.
4) Nově by mělo být zakázáno konzumovat alkoholické nápoje v lokalitě č. 17 vymezené třídou Budovatelů a ulicemi U Stadionu, Bělehradská a Moskevská, tedy v okolí sportovní haly, budovy SHD Komes a zejména v parku mezi těmito objekty.
5) Další nová oblast č. 18 zahrnuje zejména park mezi bloky č. 401, 411, 571 a 573 nedaleko základní školy v ulici U Stadionu (3. ZŠ).
6) Poslední nová oblast č. 19 se týká okolí oblastního muzea a oblastního archivu.

Změny jsou součástí nové obecně závazné vyhlášky č. 4/2017, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 4/2011 a zároveň se jí ruší obecně závazná vyhláška č. 1/2014. Za porušení zákazu konzumace alkoholu ve vymezených lokalitách hrozí pokuta až ve výši 30 000 Kč. Podrobné znění vyhlášek včetně map s vymezenými lokalitami najdou zájemci na webových stránkách města www.mesto-most.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …