Na Litoměřice se hrne padesátiletá povodeň

03.06.2013 10:58

V Litoměřicích v neděli večer poprvé a dnes hned po ránu zasedal krizový štáb.

Na Litoměřice se hrne padesátiletá povodeň
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Město se totiž připravuje na velkou vodu. V tuto chvíli je pravděpodobné, že půjde o padesátiletou povodeň. Záležet však bude na dalším vývoji počasí. V plné pohotovosti jsou od včerejšího dne všechny složky integrovaného záchranného systému. Již v noci z neděle na pondělí byl zatopený Střelecký i Písečný ostrov. Do uvedených lokalit se nedá vjet. Uzavřena je i komunikace směrem na Křešice.
 
„V neděli probíhala evakuace obyvatel želetické ubytovny. Zhruba sedm desítek lidí jsme přechodně ubytovali v tělocvičně Základní školy v Havlíčkově ulici,“ informoval dnes ráno členy krizového štábu starosta Ladislav Chlupáč ještě před tím, než vyrazil zkontrolovat aktuální situaci nejen v Litoměřicích, ale i v okolních obcích, které spadají do správní působnosti města Litoměřice.
 
Na krizovém štábu zazněly dnes ráno od pracovníka Povodí Labe informace, že hladina řeky se každou hodinu zvyšuje o deset centimetrů. Rapidně se zhoršuje i situace na Ohři. Během dnešního dne má být zaplavena příjezdová komunikace k Tyršova mostu. Městská policie již o aktuálním stavu informovala firmy působící v Želeticích. Provozovny pravděpodobně uzavře OBI, Interspar a další. V tuto chvíli se neočekává, že by se hladina Labe zvedla až na úroveň z roku 2002. Nicméně je více než pravděpodobné, že půjde minimálně o padesátiletou povodeň.
 
V rámci krizového štábu funguje několik komisí, přičemž každá má na starosti jinou oblast. “Jejich činnost během dne průběžně koordinujeme v závislosti na potřebě,“ uvedl starosta Chlupáč, který řídí celý krizový štáb.
 
V současné době se dle informací starostky Růženy Čechové připravuje na evakuaci sousední Terezín, a to včetně zhruba 200 obyvatel domova pro seniory. Osm desítek lůžek již nabídla k případnému využití litoměřická nemocnice.
 
Veškeré potřebné informace o aktuálním dění, včetně informací z dopravy, naleznete na webových stránkách městské policie (policie.litomerice.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.