Na Vsetíně proběhly zápisy do mateřinek

25.05.2017 6:34

Více jak dvě stovky dětí nastoupí od září do vsetínských mateřských škol. Město Vsetín je zřizovatelem devíti mateřinek, na které navazují nové školské obvody pro přijímání dětí do tzv. spádových mateřských škol, ve kterých je dětem od čtyř let garantováno přijetí. Od září tak nastoupí na Vsetíně do mateřinek celkem 214 dětí, což je o 82 méně jak loni.

Na Vsetíně proběhly zápisy do mateřinek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„V letošním roce jsme umístili nejen děti, které splňují zákonnou povinnost přijetí do mateřské školy, tedy ty čtyřleté a starší, ale s ohledem na volné kapacity jsme mohli přijmout i děti tříleté a děti dvouleté,“ informovala místostarostka Simona Hlaváčová s tím, že město tak vyšlo vstříc rodičům, kteří si zvolili tříletou či dvouletou mateřskou dovolenou a potřebují se vrátit do zaměstnání.

„Nejvíce dvouletých dětí je umístěno v mateřinkách Rokytnice, Na Kopečku a Luh, protože tyto mateřinky splnily dle školského zákona požadavky na odborný personál – chůvy,“ uvedla Jana Janovská, vedoucí oddělení školství vsetínské radnice.

Tři z devíti vsetínských mateřinek mají navíc také speciální třídy pro děti s různými vadami, konkrétně se jedná o MŠ Benátky a Sychrov, kde se věnují dětem s logopedickými vadami a mateřinka Rokytnice je zaměřená na oční vady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.