Vsetín: Maminky diskutovaly s místostarostkou o problémech ve městě

24.05.2017 12:16

Chybějící nájezdy na chodníky pro kočárky, podpora mateřského centra, vybavení dětských hřišť, nedostatek stojanů na kola, dohled městských strážníků nad pořádkem v Panské zahradě a v dalších částech města nebo úklid v okolí vsetínských mateřinek.

Vsetín: Maminky diskutovaly s místostarostkou o problémech ve městě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„To jsou některé z pětatřiceti podnětů, které vznesly dnes maminky během více jak hodinové diskuze v Rodinném a mateřském centru na Vsetíně v rámci akce S námi pro vás za jeden provaz. Všechny problémy definované maminkami budou představeny na veřejném fóru s občany ve čtvrtek 1. června od 16 hodin ve velkém sále domu kultury,“ říká místostarostka Simona Hlaváčová, která se setkání účastnila.

Do společné diskuze se zapojilo více jak patnáct maminek, ale přišli i tatínkové „Vyšli jsme vstříc maminkám, které se nemohly na odpolední veřejné setkání s ohledem na péči o své děti dostavit, a stejně jako v loni jsme uspořádali pro ně dopolední setkání ve Sluníčku. Názory rodin s dětmi jsou pro nás důležité, protože mají velmi zajímavé postřehy týkající se prostředí, služeb, ale i kulturního a společenského dění ve městě,“ připomněla místostarostka Simona Hlaváčová.

Účastníci setkání vznášeli své podněty a tipy na zlepšení prostředí ve kterém žijí, ale ptali se i na možnosti výstavby víceúčelových sportovišť, jak pokračuje plánovaná rekonstrukce vlakového nádraží a na něj navazující přednádražní prostor, kdy se bude rekonstruovat most přes Bečvu u Kostka školy nebo jak se bude rozvíjet síť cyklostezek. „Všechny dotazy a podněty jsme si pečlivě poznačili a budou zařazeny do fóra, které se bude konat v domě kultury. Nicméně v průběhu následujícího týdne naleznou maminky všechny odpovědi na své dotazy na webových stránkách Rodinného a mateřského centra,“ informuje Marek Mikuš, koordinátor místní Agendy 21, v rámci, které tato setkání s občany probíhají.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…