Na havířovském zimním stadionu budou mít nové, bezpečnější mantinely

17.04.2018 14:30

Ve Víceúčelové hale v Havířově budou brzy zcela nové hokejové mantinely, které budou vyhovovat současným normám a budou bezpečnější pro hráče i fanoušky. Technická úroveň havířovského zimního stadionu se tak posune zase o kousek dále.

Na havířovském zimním stadionu budou mít nové, bezpečnější mantinely
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Stávající hokejové mantinely ledové plochy ve Víceúčelové hale již nevyhovují normám a předpisům Českého svazu ledního hokeje a Mezinárodní federace ledního hokeje. „Na stávající mantinely nám byla již druhým rokem udělena výjimka. Jsem proto rád, že jsme od města do rozpočtu dostali finance na to, abychom je konečně vyměnili,“ říká ředitel městské Správy sportovních a rekreačních zařízení (SSRZ) Radomír Kácal.

Nové mantinely by měly být bezpečnější pro hokejové fanoušky. „Mantinel jako takový se skládá z mantinelového hrazení a bezpečnostního skla. Nové mantinelové hrazení bude sice nižší, ale bezpečnostní sklo bude vyšší. V součtu obou výšek pak bude mantinel vyšší tak, aby případný puk ze hry měl menší šanci zasáhnout diváky v hledišti,“ vysvětluje Kácal a dodává, že bezpečnostní skla již nebudou propojena kovovou lištou, což sníží riziko úrazu hlavně trénujících dětí a mládeže.

V rámci výměny mantinelů nechá SSRZ vyměnit jednu bezpečnostní síť a některé prvky na střídačkách. Společně s mantinely pořídí také speciální fólii bílé barvy, která bude položena před obnovením ledové plochy. „Naše flekatá ledová plocha je sice unikátní a můžeme říci, že nás proslavila, ale opakovaný vtip není vtipem, takže pro příští sezonu si zajistíme bílý led sami,“ podotýká s úsměvem ředitel Kácal.

Výměna mantinelů vyjde přibližně na jeden a tři čtvrtě milionu a probíhat bude zhruba do půlky června tak, aby nenarušila přípravu na hokejovou sezonu. SSRZ již zahájila demontáž původních mantinelů. Staré mantinely nepřijdou vniveč a použijí se na nově budované hokejbalové hřiště u ZŠ Marie Pujmanové v Havířově-Šumbarku, které chce město postavit během léta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…