Na pardubickém zámku se představí Riga secesní

28.01.2012 11:37

Do hlavního města Lotyšska, jehož historické centrum patří mezi kulturní dědictví UNESCO, mohou na chvíli nahlédnout obyvatelé a návštěvníci pardubického zámku.

Na pardubickém zámku se představí Riga secesní
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Od 26. ledna do 26. února zde bude otevřena výstava Rižská secesní architektura. Riga se vyznačuje výraznou secesní architekturou, tvořící zhruba 40 procent centrální zástavby města, které je tak porovnatelné s městy jako Vídeň, Petrohrad nebo Barcelona.

Na výstavě její autor Prof. Dr. arch. Janis Krastinš z Technické univerzity v Rize prezentuje na 30 rižských secesních domů postavených koncem 19. a začátkem 20. století. Velkoformátové  fotografie zachycují jak celky, tak detaily včetně interiérů a půdorysů. Výstava se koná pod záštitou velvyslance Lotyšské republiky v ČR J.E. Kasparse Ozolinše, ve spolupráci Kanceláře architektů města Rigy, Magistrátu města Pardubic a Východočeského muzea v Pardubicích.

„Velvyslanec Lotyšské republiky stráví v Pardubicích 26. ledna celý den. Setká se s představiteli města a kraje, navštíví Centrum leteckého výcviku, bude přednášet studentům a podobně. Na závěr své návštěvy pak v 16:00 na zámku výstavu zahájí,“ řekla Miloslava Matějková z úseku vnějších vztahů magistrátu města Pardubic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …