Náchod: Lidé si pomáhají

23.03.2020 10:15 | Zprávy

Látkové roušky jsou hitem posledních dní. Na jejich výrobu se v těchto dnech zaměřili i ve Středisku volného času Déčko Náchod a postupně vybavují všechny potřebné mnohdy velmi hezkými modely.

Náchod: Lidé si pomáhají
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Dnes se navíc ozval s nabídkou látky pro jejich šití zástupce firmy z České Skalice, který osobně předal ředitelce Déčka Kateřině Hiebschové 50 metrů kvalitní bavlněné látky, která vystačí na výrobu několika stovek roušek.

Roušky z Déčka putují mimo jiné do Městského střediska sociálních služeb Marie pro naše seniory, na odbor sociálních věcí MěÚ Náchod, do náchodské nemocnice nebo strážníkům Městské policie Náchod k jejich osobnímu využití.

A šijí také mnozí další. S výrobou začali i náchodští skauti, kteří nabídli první kusy zdarma k odběru na náchodském náměstí dnes v 15 hodin odpoledne, o hodinu později pak na autobusovém nádraží.

Déčkaři se navíc podělili o věnovanou látku právě se skauty. Děkujeme všem organizacím i jednotlivcům, kteří pomáhají!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…