Náchod: Muzeum Náchodska nově nabízí muzejní kufříky!

29.01.2024 10:32 | Tisková zpráva

Jste milovníky historie, máte v plánu navštívit Náchodsko, ale nevíte, jaký program připravit pro děti? Chcete společně s nimi poznat místní dějiny a důležitá historická témata? V tom případě pro vás máme řešení - muzejní kufříky, nový produkt Muzea Náchodska!

Náchod: Muzeum Náchodska nově nabízí muzejní kufříky!
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

I v období „mimo sezónu" myslí Muzeum Náchodska na své návštěvníky a vymýšlí, jak jim návštěvu svých objektů co nejvíce zpříjemnit. Posledním velkým počinem v tomto ohledu je vytvoření zcela nového produktu pro rodiny s dětmi - muzejních kufříků. Díky nim se hravou formou seznámíte s lokální historií nejen uvnitř muzejních expozic, ale také venku v prostoru města. Projekt je připraven pro tři města, ve kterých má Muzeum Náchodska své pobočky - pro Náchod, Hronov a Polici nad Metují.

Hrou vás provedou jednotliví maskoti muzea. V Náchodě se proto můžete těšit na loupeživého rytíře Jana Koldu ze Žampachu, v Hronově na spisovatele Aloise Jiráska a v Polici nad Metují se vás ujme opat tamního kláštera Jan Chotovský z Chotova. Tyto historické postavy vás prostřednictvím doprovodných aktivit seznámí s příběhem města a s vybraným obdobím jeho dějin. Během plnění úkolů budete pracovat s muzejní expozicí, významnými městskými památkami i pomůckami v kufříku. Svůj volný čas tak strávíte procházením po městě, objevováním skrytých krás, plněním zábavných úkolů a aktivním poznáváním místní historie.

Více informací o projektu se dozvíte ZDE.

Projekt vznikl za finanční podpory Ministerstva kultury v dotačním programu Podpora výchovně vzdělávacích aktivit v muzejnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…