Nájemníci v České Lípě loni opět ušetřili

09.05.2016 14:42

Již druhou topnou sezónu platí nájemníci společnosti CPI BYTY v České Lípě v průměru o 20 % méně za teplo a teplou vodu. Změna dodavatele tepla a systému vytápění přinesla 1 600 domácnostem až pětinovou úsporu oproti obyvatelům s centrálním vytápěním.

Nájemníci v České Lípě loni opět ušetřili
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

V polovině roku 2013 ukončila společnost CPI BYTY spolupráci s dodavatelem tepla v České Lípě a přešla na nový systém dodávek od společnosti Abastor Heating Solutions. Ten zahrnuje nejen nového dodavatele, ale především výměnu původní centrální dodávky tepla za lokální tepelná čerpadla a plynové kotle. Výhody byly jednoznačné: nezávislost na centrálním dodavateli, flexibilita dodávek a především vysoká úspora na straně nájemníků.

Už v roce 2014 ušetřilo 1 600 domácností českolipského sídliště Sever v průměru 22 % na teple a teplé vodě. A levnější teplo oproti zbytku města měli nájemníci CPI BYTY i v roce 2015, kdy cena za gigajoule od společnosti Abastor činila 586,89 Kč, zatímco centrální dodavatel v České Lípě účtoval 753,02 Kč/GJ. Rozdíl cen ve výši 166,13 Kč/GJ dosahuje za rok 2015 až 22% úspory v nákladech na teplo.

Další úspory v roce 2016

Dobrou zprávu pro nájemníky sídliště Sever má ředitel společnosti CPI BYTY David Štýbr i pro rok 2016. „Se společností Abastor jsme vyjednali další snížení cen za teplo o 35,67 Kč za gigajoule, tedy na 551,22 Kč za gigajoule. Jelikož centrální dodavatel tepla v České Lípě drží pro letošek stejné ceny jako v loni, předpokládáme, že úspora našich nájemníků oproti jiným domácnostem s centrálním vytápěním za rok 2016 vzroste ještě více.“

Šance ušetřit na energiích se projevuje i ve zvýšené poptávce po bytech CPI BYTY, a to nejen v České Lípě. „Podobnou razantní změnu v oblasti dodávek tepelné energie jako v České Lípě chystáme v letošním roce v Ústí nad Labem a v Třinci s investicí za celkem 40 milionů korun,“ potvrdil Štýbr.

Kromě úspor, které se promítají přímo do nákladů domácností, je pro pronajímatele důležitá i cena za spotřebu ve společných prostorách nebo na provoz výtahů apod., která se v konečném důsledku opět promítne do výdajů každé domácnosti. „Nájemníky jistě potěší, že změnou dodavatelů elektřiny v jednotlivých městech se podařilo u celkem 1 450 odběrných míst za společné prostory ušetřit za poslední dva roky až čtvrtinu z původních cen elektřiny, respektive 38 % z cen silové elektřiny. Pro rok 2016 jsme navíc vyjednali další snížení ceny za megawathodinu,“ informoval o výsledcích tendru na nového dodavatele elektřiny David Štýbr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.