Česká Lípa: Ve městě funguje mobilní výdejna potravinové pomoci

24.03.2024 16:28 | Tisková zpráva

Už pátým rokem pracovníci odboru sociálních věcí a zdravotnictví českolipského městského úřadu spolupracují s Potravinovou bankou Libereckého kraje. Od loňského roku se město, na základě nabídky Potravinové banky Libereckého kraje, paralelně zapojilo do tříletého projektu „Výdejny potravinové pomoci“.

Česká Lípa: Ve městě funguje mobilní výdejna potravinové pomoci
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Mobilní výdejna potravinové pomoci do našeho města přijíždí jednou za dva týdny. Dle projektu o tom, kdo má na balíček nárok, rozhodují pracovníci sociálního odboru.  Výdej je primárně určený pro rodiče samoživitele, vícečetné rodiny, děti a mladistvé v nepříznivé životní situaci, seniory, invalidy a další občany, kteří jsou ohroženi chudobou. Ve většině případů se jedná o jednorázovou potravinovou pomoc, kdy je občan ve stavu největší nouze.

Potravinový balíček obsahuje čerstvé i trvanlivé potraviny, hygienické potřeby, dětskou výživu, pleny či inkontinenční pomůcky z aktuálních zásob potravinové banky. Balíčky jsou občanům poskytovány bezplatně, objednávání balíčků mají na starosti pracovníci sociálního odboru, limitováni jsou počtem balíčků na jeden závoz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…