Nová „zuška“ v Aši je před dokončením

27.05.2018 9:30

Přeměna dosud nezrekonstruované části objektu Kulturního centra LaRitma na zázemí pro základní uměleckou školu se blíží do svého závěru.

Nová „zuška“ v Aši je před dokončením
Foto: wikipedia
Popisek:

Původně měla být celá stavba dokončena už k 31. květnu, usnesením rady města byl nedávno termín prodloužen o dva měsíce, t j. do 31. července 2018, s tím, že vnitřní úpravy školy se dodělají do konce května, nejbližší okolí do konce června a pozemek mezi školou a Saskou ulicí do konce července. Termín chystaného přestěhování školy ze Šaldovy ulice se nemění, nový školní rok bude tedy zahájen v nových prostorách.

Škola bude využívat čtyři podlaží, v nejvyšším patře je například koncertní a baletní sál a učebny výtvarného oboru, o patro níž pak třídy oboru hudebního a multimediálního. Ve sklepních prostorách se chystá učebna pro výuku hry na bicí. Výmalba ve třídách je v bílé barvě, přičemž výrazně barevné budou chodby v jednotlivých podlažích.

Dodělává se také přístavba s vchodem do nové školy, kde je nyní pokládána dlažba, provádí se tu omítky a dokončovány jsou úpravy zastřešení.

Nejvíce práce zbývá v okolním terénu, kde jsou z prefabrikátů sestavovány opětné zdi, po obvodu svažitého parčíku se staví nový chodník, připravován je terén pro montáž centrálního schodiště. Stavbu provádí společnost RMC STAVBY Cheb.

Základní umělecká škola v Aši v současné době sídlí v budově v Šaldově ulici. Ve školním roce 2017/2018 bylo do školy přijato 530 žáků, z  toho 277 do hudebního oboru a 253 do nehudebních oborů. Na škole vyučuje od září 2017 27 pedagogů, působí zde také 4 nepedagogičtí pracovníci

Přiložené fotografie jsou z 23. května, zachycují jednotlivé učebny a také práce v okolí budovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…