Nový Jičín: Přeměna sídlištní zóny dospěla do závěrečné fáze

02.08.2017 17:34

V Novém Jičíně začala závěrečná etapa obnovy veřejných prostranství v obytné zóně, která se rozkládá na území ohraničeném továrnou Tonak, říčkou Jičínkou a ulicemi Zborovská a Komenského.

Nový Jičín: Přeměna sídlištní zóny dospěla do závěrečné fáze
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Pracovní název projektu je regenerace sídliště Bezručova – Riegrova. Rekonstruují se chodníky, veřejné osvětlení, hřiště a provádí se úprava zeleně. Vymění se odpadkové koše a lavičky, rozšíří se plochy na umístění kontejnerů na odpad. Čtvrtá a poslední etapa rekonstrukce sídlištní plochy přijde na 5,5 milionu korun. Z této částky 3,6 milionu korun uhradí dotace z ministerstva pro místní rozvoj.

„Letos upravujeme veřejná prostranství mezi ulicemi Máchova, Zborovská a Nádražní. Poničené asfaltové chodníky nahradí zámková dlažba. Ve vnitrobloku na Dvořákově ulici se opraví opěrné zdi a schodiště, v blízkosti Nádražní ulice se nově vyasfaltuje hřiště na míčové hry. Upraví se a rozšíří kontejnerová stání a vymění se sloupy veřejného osvětlení. Budou se kácet staré a nemocné dřeviny a vysazovat nové keře a stromy,“ uvedla Blanka Zagorská z odboru majetku, rozvoje a investic novojičínské radnice.

S přestavbou sídliště ze 70. let minulého století začala novojičínská radnice v roce 2012 a rozfázovala ji do čtyř etap. Dosud město do projektu investovalo téměř 19 milionů korun, z toho více než 7 milionů korun pokryly dotace. Smyslem regenerace dané lokality je zlepšení vzhledu sídliště a podmínek k bydlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

10:28 Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

V rámci městských slavností čeká Děčín několik omezení. První z nich hned 17. 5., kdy půjde městem z…