Nový Jičín má schválený rozpočet na rok 2015

19.12.2014 14:30

Město Nový Jičín má schválený rozpočet na rok 2015. Radnice bude v příštím roce hospodařit s částkou přesahující 600 milionů korun. Z této sumy je více než třetina určena na investiční akce. V příjmové části rozpočtu by měly přibližně 75 milionů korun tvořit dotace. Nejvýznamnější investicí bude revitalizace sportovní haly a krytého bazénu za více než 90 milionů korun.

Nový Jičín má schválený rozpočet na rok 2015
Foto: novy-jicin.cz
Popisek: Náměstí v Novém Jičíně

„Rozpočet na příští rok je koncipován jako deficitní. Na straně příjmů je 496 391 914 korun, ve výdajové části je 600 450 000 korun. Rozdíl ve výši 104 058 086 korun bude vyrovnán volnými zdroji na bankovních účtech města a kontokorentním úvěrem, “ řekl starosta Nového Jičína Jaroslav Dvořák. Nejdůležitější investicí nejen do finanční náročnosti, ale i naléhavosti, je oprava sportovní haly a bazénu.

„Jde o dlouhodobý problém, který byl léta opomíjen. Proto je výše předpokládaných nákladů 92 100 tisíc korun. V takové výši snad žádný projekt v historii města nebyl realizován. V rozpočtu máme proto zahrnutý i možný kontokorentní úvěr. Máme rezervováno 80 milionů korun.  Budeme ale usilovat i o získání dotace,“ dodal starosta.

Pokud by byl krátkodobý kontokorentní úvěr čerpán, tak s úrokovou sazbou 0,86 procenta. „Ve výběrových řízeních se zpravidla daří ceny zakázky výrazně snížit. A pokud bychom dosáhli i na dotaci, je možné, že kontokorent vůbec čerpat nebudeme,“ zdůraznil starosta. 

Nový Jičín chce v příštím roce investovat i do dalších projektů. Například přes 13 milionů korun je určeno na obnovu a údržbu veřejného osvětlení, přibližně 17 milionů korun bylo vyčleněno na regeneraci sídlišť a asi 15 milionů bude vloženo do bytového fondu. Za 8 milionů korun budou vybudovány nové přechody pro chodce u nemocnice, před školami v Komenského ulici a u mateřské školy v Bludovicích. Více než milion korun bude věnován na obnovu kulturních památek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: novy-jicin.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.