Novým starostou Uničova je Radek Vincour

02.01.2017 18:56

Uničov má nového starostu. V závěru úterního zasedání zastupitelstva rezignoval Dalibor Horák (ODS) a na uvolněnou pozici byl zvolen Radek Vincour (ODS).

Novým starostou Uničova je Radek Vincour
Foto: archiv města
Popisek: Morový sloup a radnice v Uničově

Dalibor Horák byl 8. listopadu 2016 zvolen náměstkem hejtmana Olomouckého kraje. Po pečlivém zvážení se rozhodl vzdát se pozice starosty Uničova, neboť obě náročné funkce by nemohl vykonávat se stoprocentním nasazením. „Mé rozhodování nebylo lehké především díky masivní podpoře ve volbách, kterou mi vyjádřili voliči v Uničově a jeho nejbližším okolí,“ řekl Dalibor Horák a dodal: „Starostou jsem byl více než šest let. Připočtu-li k tomu dvě volební období ve funkci místostarosty, strávil jsem na uničovské radnici dlouhých čtrnáct let, kdy jsem se podle svých nejlepších možností a schopností snažil pečovat o naše město a prospěch jeho obyvatel.“

Uničovskou radnici však Dalibor Horák neopouští. Úspěšně kandidoval na uvolněné místo v radě města.

Novým starostou Uničova se stal dosavadní radní a ředitel Městského kulturního zařízení Radek Vincour. „Chci pokračovat v dobré práci mých předchůdců. Uničov je příjemným místem pro život, je zde relativní dostatek pracovních příležitostí a město nabízí široké možnosti trávení volného času. Množství a kvalita sportovních areálů nebo škála kulturních podniků výrazně přesahují běžný standard desetitisícového města,“ konstatoval Radek Vincour. „Mojí prioritou bude bezpečnost. Ne snad, že by v Uničově bujela zločinnost. Kriminalita je hluboko pod republikovým průměrem a je nižší než v okolních regionech. Ale posílení subjektivního pocitu bezpečí přispěje k dalšímu zvýšení kvality života obyvatel,“ prozradil něco ze svých plánů nový starosta.

Volba Radka Vincoura starostou Uničova proběhla na zasedání zastupitelstva města v úterý 13. prosince 2016. Pro hlasovalo 20 zastupitelů a jeden se zdržel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…