Nymburk: Obyvatele města čeká bezpečnější parkování před Mateřskou školou Větrník

05.08.2016 13:15

Město dlouhodobě řeší problém s nebezpečným parkováním před Mateřskou školou Větrník v Okružní ulici. Radnice již v roce 2014 vyhlásila veřejnou zakázku na zpracování projektové dokumentace pro realizaci parkovacích míst a chodníků před mateřskou školou. Projektant však neodevzdal projektovou dokumentaci v požadovaném termínu. Podobná situace nastala i v druhém kole výběru. Třetí kolo veřejné zakázky bylo úspěšné a již je vydáno stavební povolení. Rada města tak mohla na svém posledním jednání schválit zadávací dokumentaci na výběr zhotovitele.

Nymburk: Obyvatele města čeká bezpečnější parkování před Mateřskou školou Větrník
Foto: red
Popisek: Nymburk

Město Nymburk vyhlásilo v roce 2014 veřejnou zakázku na zpracování projektové dokumentace na realizaci parkovacích zálivů a chodníků před Mateřskou školou Větrník, aby se tak zajistilo bezpečné parkování a snadný průjezd vozidel. Projektant však v termínu neodevzdal projektovou dokumentaci vzhledem k vážným zdravotním důvodům. 

V druhém kole výběru v roce 2015 byl vybrán na základě výběrového řízení další projektant. Ten splnil kvalifikační předpoklady, ale nebyl schopen odevzdat prováděcí projektovou dokumentaci v požadovaném rozsahu dle stavebního zákona. Projektant byl tak dle smlouvy penalizován. V souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek je patrné, že nejlevnější nabídka není vždy nejvýhodnější.

Ve třetím kole soutěže zvítězil projektant, který předložil prováděcí projektovou dokumentaci v požadované kvalitě a již je vydáno stavební povolení.
Rada města tak mohla na svém posledním jednání 29. 7. 2016 schválit zadávací dokumentaci na výběr zhotovitele. "Příjem nabídek je od 1. 8. do 17. 8. 2016. Předpokládaná cena zakázky je 2,2 mil. Kč bez DPH. Podmínky výběrového řízení jsou uveřejněny na profilu zadavatele" informoval radní Zdeněk Vocásek.

Po vyhodnocení nabídek a schválení výsledku veřejné zakázky včetně uzavření smlouvy o dílo se začátek realizace se předpokládá v měsíci září s dokončením do 30. 11. 2016. Chodníky se tak propojí před školkou s realizovanou V. etapou revitalizace sídliště. "Město bude řešit úpravu stání také před Mateřskou školou U pejska a kočičky v Mládežnické ulici a to v VI. a VII. etapě revitalizace sídliště, která je plánována na příští rok. Zde by mělo vzniknout 7 stání pro školku s časovým omezením 15 minut a souběžně v ulici Mládežnická 23 stání.,“ uvedl radní Zdeněk Vocásek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…