O havířovské mateřské školy je během nouzového stavu stále větší zájem

08.11.2020 14:20

Mateřské školy jsou na rozdíl od škol základních stále v provozu. V případě školek zřizovaných statutárním městem Havířov tomu není jinak. Zájem rodičů o umístění malých ratolestí během nouzového stavu do mateřských škol kontinuálně roste. Na začátku listopadu je navštěvovalo 1 186 dětí.

O havířovské mateřské školy je během nouzového stavu stále větší zájem
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Aktuální čísla zjišťoval odbor školství a kultury a konkrétní čísla dodává vedoucí oddělení školství zmíněného odboru Jana Pilariková: „ Ke dni 23.října docházelo do našich školek 940 dětí, 4. listopadu už to bylo o 246 dětí více, tedy 1 186.“

Ve všech školách platí stávající hygienická opatření. Pro případ zhoršující se situace byly v Havířově rozhodnutím hejtmana kraje Ivo Vondráka, určeny dvě mateřské školy – MŠ Horymírova Havířov a MŠ Mládí Havířov, k zajištění nezbytné péče o děti zaměstnanců kritické infrastruktury v Moravskoslezském kraji.

Mateřské školy jsou jediným typem škol, kde není přerušen provoz na základě rozhodnutí vlády České republiky. Rozhodnutí, zda mateřskou školu uzavřou, či nikoliv zůstalo v gesci ředitelů škol. Ředitelé škol, často společně se zřizovatelem, vyhodnocují situaci a potřebnost zachování provozu zejména s ohledem na rodiče, jejichž pracovní vytížení přímo nebo nepřímo souvisí s nastalou situací, a potřebují vědět, že v době, kdy oni sami pomáhají druhým, je o jejich děti dobře postaráno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

11:17 Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

Město Hodonín přispěje také ve školním roce 2024/2025 rodičům budoucích prvňáčků z hodonínských zákl…