Občané Nového Jičína sami rozhodnou, co vznikne ze školní zahrady

06.10.2017 7:37

Pozemek v blízkosti novojičínské základní školy na Dlouhé ulici přestal sloužit k výuce a město zvažuje, jak jej dále vyžít.

Občané Nového Jičína sami rozhodnou, co vznikne ze školní zahrady
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Veřejnosti chce předložit dva návrhy. Z oplocené školní parcely vytvořit veřejné prostranství nebo na ni vybudovat komunitní zahrady. Do rozhodování chce radnice zapojit i občany města a na středu 11. října připravila veřejné projednávání obou záměrů. Diskuze proběhne od 16 hodin v ZŠ Dlouhá 56.

Školní pozemek původně sloužil k výuce pěstitelských prací. Letos na jaře převedla škola parcelu o rozloze přesahující tisíc metrů čtverečních zpět na město. „Můžeme buď zrušit oplocení a udělat ze školních zahrad veřejně přístupné prostranství, nebo plot zachovat a vybudovat zde takzvané komunitní zahrady, na nichž by lidé bydlící v okolí mohli pěstovat své plodiny. Na názor se nejprve zeptáme místních obyvatel, teprve poté se rozhodneme,“ upřesnil místostarosta Ondřej Syrovátka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…