Obyvatelé Pardubic mohou ovlivnit strategii městské kultury

07.03.2014 18:42

Tvůrci strategie rozvoje kultury se budou ptát obyvatel tří pardubických obvodů na jejich představy o kulturním a komunitním životě ve městě. Získané informace pak využijí při tvorbě dokumentu, který ovlivní kulturní a společenský život v Pardubicích v příštích letech. Hotov by měl být v létě letošního roku.

Obyvatelé Pardubic mohou ovlivnit strategii městské kultury
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„S účastníky workshopů budeme hovořit o tom, jaká místa ve svém okolí by změnili, která naopak ne, jak jsou spokojeni s kulturními aktivitami a které jim chybí, i na to, jakým směrem by se měl podle jejich názoru rozvíjet komunitní život v místě jejich bydliště. Výstupy pak zapracujeme do Strategie rozvoje kultury města Pardubic,“ řekla vedoucí oddělení kultury pardubického magistrátu Lucie Břízová.

Pro workshopy si pracovní skupina vytipovala tři městské obvody - centrum města, sídlištní obvod a venkovský obvod – jako průměrný vzorek života v Pardubicích. Názory účastníků tvůrcům strategie ukážou, jaké potřeby pardubičtí obyvatelé mají. „Pro získání relevantních informací by bylo ideální, aby se každého setkání zúčastnilo alespoň 40 lidí,“ dodala Břízová.

V MO I se uskuteční workshop 11. března v KD Hronovická, polabinská skupina se sejde o den později v Gymnáziu Mozartova a zájemci z MO VI 13. března v Penzionu Fajn ve Svítkově.

NatašaHradní
tiskový úsek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.