Olomouc: Hněvotínská ulice se v budoucnu dočká nového přechodu

10.03.2017 9:18

Bezpečný přechod pro chodce bude součástí plánované výstavby nového vjezdu do areálu olomoucké fakultní nemocnice. Radní města se zabývali plánovaným přechodem na Hněvotínské ulici, který vznikne v rámci připravované společné investice města a Fakultní nemocnice Olomouc.

Olomouc: Hněvotínská ulice se v budoucnu dočká nového přechodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

„Plánovaná stavba nového vjezdu přinese odlehčení velmi problematické a ve špičkách mnohdy kritické situaci u stávajícího odbočení do areálu nemocnice při křižovatce ulic Hněvotínská, Albertova, Štítného, Foerstrova. Má zlepšit průjezd sanitek, zásobování klinik i zázemí zdravotnického zařízení a bude přínosem i pro širokou veřejnost.“ uvedl primátor Antonín Staněk.

Díky součinnosti města tak v Hněvotínské ulici vznikne i nový přechod pro chodce. „Navrhované vybudování přístupového chodníku s přechodem pro pěší, který umožní veřejnosti průchod z přilehlého sídliště a od autobusové zastávky MHD do areálu nemocnice, je dalším pozitivním aspektem. Na tomto frekventovaném úseku tak vznikne potřebný nový plnohodnotný přechod pro chodce,“ vysvětlil investiční náměstek Filip Žáček. Na vjezd naváže účelová komunikace, která umožní napojení na stávající dopravní síť v areálu. „Záměrem vedení nemocnice  je do budoucna jednat s městem i o tom, aby tato parkoviště mohla být využívána také obyvateli  z okolí,“ uvedl náměstek.

V rámci stavby musí být stávající komunikace v Hněvotínské ulici z důvodu bezpečnosti a plynulosti silničního provozu rozšířena a osazena dělicími ostrůvky. Rozšíření komunikace současně vyvolá i potřebu přeložky inženýrských sítí. Předpokládaný podíl města na realizaci by neměl překročit 4 miliony korun. V současné době probíhají projekční práce na přípravě této investiční akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…