Olomouc: Na konci března začíná svoz komunálního odpadu z chatových oblastí

26.03.2021 6:31

Majitelé rekreačních objektů mohou začít s jarním úklidem. Od pondělí 29. března začne pravidelný svoz komunálního odpadu z chatových oblastí na území města. Stanoviště pro ukládání odpadu, která budou fungovat až do října, nedávno doplnily i tabule s užitečnými informacemi.

Olomouc: Na konci března začíná svoz komunálního odpadu z chatových oblastí
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Místa označená tabulemi slouží v chatových oblastech výhradně pro ukládání komunálního odpadu, který nasbírají chataři. Na stanoviště je mají ukládat podle pravidel. To znamená v uzavřených obalech, nejlépe pevných sáčcích, aby tím předcházeli znečišťování okolí místa vyhrazeného pro ukládání komunálního odpadu. „Stanoviště v žádném případě neslouží k ukládání stavebního či velkoobjemového odpadu, pneumatik, vysloužilých elektrospotřebičů či nebezpečného odpadu. Tento vytříděný odpad je třeba likvidovat zcela jiným způsobem a neznečišťovat tak místa v chatových oblastech, která k tomu nejsou určená,“ upozorňuje vedoucí odboru odpadového hospodářství magistrátu Jana Matzenauerová.

Všechna stanoviště pro ukládání komunálního odpadu byla už předcházející sezóně doplněna cedulemi s informacemi, co lze a co nelze na stanoviště odložit. „Žádáme proto chataře o dodržování pravidel a spolupráci při zajištění svozů. Chovejme se všichni k vlastnímu okolí a přírodě zodpovědně,“ nabádá vedoucí Jana Matzenauerová.

Technické služby budou komunální odpad z chatových oblastí svážet pravidelně každé pondělí, a to v období od konce března až do konce měsíce října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…