Olomouc: Na plánu udržitelné městské mobility se bude podílet i univerzita

12.01.2017 19:19

Čerstvou novinkou v přípravách plánu udržitelné městské mobility v Olomouci je zapojení Univerzity Palackého. Dosud se přípravou tohoto dokumentu, jehož cílem je bezpečnější a šetrnější doprava v kontextu zdravého životního prostředí města, zabývali zástupci města a magistrátu spolu s Centrem dopravního výzkumu.

Olomouc: Na plánu udržitelné městské mobility se bude podílet i univerzita
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

„Univerzitu Palackého vnímáme jako jeden z nejvýznamnějších subjektů v regionu, nejen z pohledu instituce s velkým množstvím zaměstnanců a studentů, kteří mají nemalý vliv na mobilitu ve městě, ale i z pohledu partnera, který nám může pomoci po odborné stránce s realizací projektu,“ uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec. Univerzitě proto město nabídlo pozici v Řídicí skupině pro přípravu tohoto materiálu.

Univerzita Palackého nabídku města využila a jako člena Řídící skupiny nominovala prof. RNDr. Víta Voženílka, CSc. z Přírodovědecké fakulty. Městská rada na svém úterním jednání rozšíření výboru schválila.

Přípravou plánu udržitelné mobility se město Olomouc intenzivně zabývá od roku 2015. Plán má umožnit maximální soulad mezi potřebami obyvatel a jednotlivými typy dopravy ve městě. „Plán bude identifikovat strategické cíle, akce a opatření, která napomohou narůstající dopravu v městských a příměstských oblastech učinit bezpečnější a šetrnější vůči městskému životnímu prostředí,“ vysvětlil cíl dokumentu náměstek primátora Aleš Jakubec. V současnosti je zájemcům k dispozici také modernizovaná webová stránka (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…