Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

18.04.2024 20:27 | Tisková zpráva

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Droždíně. O tom, jak bude ulice Horní Úlehla vypadat, diskutovali zástupci města a Komise městské části Droždín s místními obyvateli.

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Na setkání v úterý 9. dubna představili projektanti dvě varianty řešení tohoto investičního záměru. „Varianta jedna počítá s parkováním na východní straně ulice, ve druhé variantě pak na západní straně. V obou případech se navrhuje doplnit chodníky, přechody pro chodce a zapustit autobusové zastávky, čímž by se měla výrazně zvýšit bezpečnost dopravy. V souladu s legislativou a principy modrozelené infrastruktury projektant naplánoval v ulici vysadit i jednostranné stromořadí,“ přiblížil náměstek primátora Tomáš Pejpek.

I přes doplnění chodníků a přechodů zůstává podle místních největším problémem rychlost průjezdů dopravy včetně nákladní, i ve vztahu k cestám dětí do školy. Město tak prověří možnosti zpomalení dopravy v podobě umístění radaru, či retardérů, přičemž prvním krokem bude osazení sčítače pro ověření skutečného stavu počtu a rychlosti projíždějících vozidel. Stejně tak bude prověřeno i řešení zeleně, kdy by podle místních vzrostlé stromy bránily výhledu a bezpečnému průjezdu ulicí.

Veřejná projednání probíhají v rámci realizace místní Agendy 21. Více informací Měníme Olomouc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.