Olomouc: Nové nařízení o placeném parkování reaguje na podněty občanů

23.12.2023 20:08 | Tisková zpráva

Levnější parkování na Kopečku, drobné úpravy hranic oblastí v zóně B i změny ve vydávání parkovacích karet pro některé instituce. V rámci změn v souvislosti se zaváděním parkovací politiky v Olomouci schválili radní nové nařízení o placeném parkování, které začne platit od 1. ledna 2024.

Olomouc: Nové nařízení o placeném parkování reaguje na podněty občanů
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Mimo úpravy pravidel pro vydávání parkovacích karet v zónách A a B, která se týkají sociální oblasti a veřejných institucí, mění nové nařízení také výši poplatku za parkování v Radíkovské ulici na Svatém Kopečku. Z původních 40 korun na hodinu celoročně (Po – Ne, 7-20 hod.) bude nově platit následující:

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43745 lidí

  • 40 Kč/hod. v sezóně (březen – říjen), avšak maximálně 100 Kč/den, tak aby byla cena srovnatelná s parkovacími plochami za závorou
  • mimo sezónu (listopad - únor) parkování zdarma

Mění se také výše poplatku na parkovacích plochách v ulici Dvorského (U Macků). Čtyřicet korun za hodinu už nebudou lidé platit celoročně (Po – Ne, 7-20 hod.), ale pouze v sezóně. Mimo sezónu (listopad – únor) se nově zavádí nižší sazba, a to 20 Kč/hod.

Zároveň dochází k mírným úpravám hranic oblastí zóny B. „. Reakcí na změny v parkování je samozřejmě mnoho. Jak úpravy hranic oblastí, tak změny týkající se parkování na svatém Kopečku, jsou reakcí na podněty občanů a rezidentů. Za konstruktivní diskusi všem občanům velmi děkujeme,“ uvedl náměstek primátora města Olomouce Tomáš Pejpek.

Nové nařízení o placeném parkování v kompletním znění najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…