Olomouc: Oddělení exekucí vymohlo za první pololetí více než jeden milion korun

17.08.2017 8:33

Radní města se seznámili se stavem vymáhání pohledávek statutárního města ze správních a rozhodovacích činností. Nejvíce, přes dva tisíce případů pohledávek eviduje ekonomický odbor a odbor agendy řidičů a motorových vozidel.

Olomouc: Oddělení exekucí vymohlo za první pololetí více než jeden milion korun
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Už pátým rokem pohledávky vymáhá primárně oddělení exekucí magistrátu. Teprve v případě neúspěchu je pohledávka předána exekutorskému úřadu k vymáhání.

Za první pololetí bylo ze všech oddělení magistrátu předáno k exekuci 983 nových pohledávek v celkovém objemu 3,371 milionu korun, což představovalo 833 vymáhacích případů. Prostřednictvím oddělení exekucí bylo ve stejném období vymoženo 367 případů v objemu 1,226 milionu korun.

Celkový počet evidovaných pohledávek města během prvního pololetí dosáhl na oddělení exekucí čísla 15 001. Objem pohledávek činil 34,019 milionu korun. „Tento souhrn představuje 9998 vymáhacích případů, což pramení ze slučování pohledávek u jednoho subjektu,“ objasnil náměstek primátora Martin Major.

Zcela vymožených bylo oddělením exekucí 2977 případů s celkovým objemem 6,796 milionu korun. Exekutorskému úřadu bylo v průběhu prvního pololetí předáno k vymáhání 77 nových pohledávek v objemu 1,943 milionu korun. Jeho prostřednictvím bylo za stejné období vymoženo 215 pohledávek a vyplaceno 611 334 korun.

Od roku 2014 do července letošního roku vymohl exekutorský úřad 3598 pohledávek v celkovém objemu 8,940 milionu korun z více než 56 milionů, které lidé městu dluží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.