Olomouc: Podle návrhu studentky Gymnázia Hejčín vznikne plaketa Komise pro občanské záležitosti

17.03.2017 8:36

Zcela jedinečnou příležitost dostali žáci a studenti olomouckých škol, když radnice vyhlásila soutěž o návrh plakety, kterou bude při slavnostních příležitostech používat Komise pro občanské záležitosti. Vyhlášení těch nejlepších návrhů a jednoho vítězného, podle kterého nechá Komise pro občanské záležitosti plaketu vyrobit, se uskutečnilo včera v obřadní síni olomoucké radnice.

Olomouc: Podle návrhu studentky Gymnázia Hejčín vznikne plaketa Komise pro občanské záležitosti
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Do soutěže doputovalo celkem 12 návrhů od 10 žáků a studentů ze Základní školy Demlova 18 a Gymnázia Hejčín. Porota, ve které zasedli primátor města Antonín Staněk, jeho náměstek Pavel Urbášek, radní Michal Giacintov, předsedkyně Sboru pro občanské záležitosti Yvona Kubjátová, sochař Bohumil Teplý a akademický sochař Martin Lubič, z došlých návrhů vybrala 3 nejlepší, které ocenila mimo jiné také finanční odměnou.

„Hodnotit umění je nesmírně obtížné, ale myslím si, že se nám podařilo ze všech kvalitních uměleckých děl vybrat právě takový návrh, který bude opravdu hrdě reprezentovat činnost Komise pro občanské záležitosti. K tomu, abychom mohli podle nejlepšího návrhu dát vyrobit plaketu, tedy jakousi insignii, kterou poté budou Olomoučané vídat při slavnostních příležitostech pořádaných právě touto komisí, bude potřebovat ještě drobné dopracování. S tím pomohou členové poroty, což bude určitě také obrovská zkušenost. Pokud se věnujete umění a máte možnost své dílo dopracovat pod vedením zkušených umělců, jistě vás to může ve vašem tvoření posunout zase o něco dál,“ řekl při příležitosti vyhlášení vítězů zmíněné soutěže primátor města Olomouce Antonín Staněk.

Třetí místo a finanční ohodnocení 3000 korun patří Martině Odehnalové ze ZŠ Demlova, druhé místo obsadil a odměnu 5000 korun si odnesl Vojtěch Němčák ze stejné školy a konečně nejlepší návrh do soutěže dodala Markéta Knapková z Gymnázia Hejčín, která si za svou práci zasloužila odměnu 10 000 korun.

Na plastice plakety autorka vyobrazila panorama města Olomouce a symbol spojených rukou společně s názvem Komise pro občanské záležitosti. Jakmile své dílo Markéta doladí pro potřeby výroby plakety, vznikne podle tohoto vzoru jedinečná insignie, kterou bude komise používat při takových příležitostech, jako je vítání občánků, předávání maturitních vysvědčení či výučních listů, jubilejní svatby či setkání jubilantů. Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…