Olomouc: Primátor ocenil vznik nonstop lékárny

04.10.2017 8:35

Slavnostním přestřižením zelené pásky byl zahájen ostrý provoz nové služby „LÉKÁRNA 24“ ve Fakultní nemocnici Olomouc. První měsíc zkušebního provozu ukázal, že denně využije výdejnu léků po zavírací době a v nočních hodinách stovka pacientů.

Olomouc: Primátor ocenil vznik nonstop lékárny
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Za vznik nonstop lékárny poděkoval i primátor Antonín Staněk. „Lidé mi posílali dopisy a připomínky a často se ptali, proč v Olomouci taková služba není. A protože město nemůže být zřizovatelem lékárny, jsem rád, že se o to zasloužila fakultní nemocnice. Ze strany města může počítat s podporou alespoň v logistické a lobbistické úrovni,“ řekl primátor Staněk.

Podle ředitele nemocnice Romana Havlíka se jedná o průlom v péči o pacienty a nemocné. „Urgentní příjem byl v nemocnici zřízen před jedenácti lety, ale tato služba mu dosud chyběla,“ přiznal Havlík. Důvodem byla její ztrátovost. „Dosud jsme nemohli rozvíjet ztrátové provozy. Podařilo se nám to nyní díky synergii s městem a krajem,“ uvedl ředitel Havlík.

Nonstop lékárna umožní lidem vyzvednout si běžné a akutní léky kdykoliv, tedy i v noci nebo o víkendech a svátcích. Moderní výdejna s nonstop pohotovostí je ve vstupní hale chirurgického komplexu uprostřed nemocničního areálu. Je tedy situována do blízkosti urgentního příjmu i lékařské pohotovostní služby pro dospělé.

Nemocnice do nezbytné přestavby výdejny investovala 4,3 milionu korun, náklady na provoz nepřetržité lékárenské pohotovosti odhaduje na další tři miliony korun ročně.

Výdejna je pobočkou hlavní nemocniční lékárny. Po jejím uzavření v ní zůstává služba, která mimo provozní dobu zajišťuje výdej běžných a akutních léků prostřednictvím pohotovostního okénka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…