Olomouc: Studenti z čínských univerzit poznávají město

17.07.2019 18:18

Téměř 250 studentů a pedagogů z 12 čínských univerzit se začalo učit v letních školách Pedagogické fakulty Univerzity Palackého. Kromě studia stačí poznávat Olomouc. Část z nich zavítala na olomouckou radnici, kde je přivítal náměstek primátora pro školství Karel Konečný.

Olomouc: Studenti z čínských univerzit poznávají město
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Velká část z nich je v Olomouci vůbec poprvé a proto jim rádi nabízíme možnost poznat co nejvíce zajímavostí a informací ze současné i historické Olomouce,“ vysvětlil náměstek primátora Karel Konečný, který je přivítal v obřadní síni olomoucké radnice.

Kromě zážitků, které si odvezou z Olomouce, kde si také prohlédnou Pevnost poznání a Konfuciův institut, mají studenti možnost navštívit například Prahu a Vídeň. Součástí Letních škol European and Czech Culture je totiž každoročně i zajímavý doprovodný program.

O letní školy European and Czech Culture, které již pátým rokem připravuje pedagogická fakulta, je v Číně velký zájem. Vedle angličtiny, dramaterapie a jiných kreativních terapií, hudební a výtvarné výchovy pro ně letos poprvé fakulta připravila i kurz zaměřený na metodologii kvalitativního a kvantitativního výzkumu.

Slavnostního zahájení na univerzitě se zúčastnil i Chen Zhong, ředitel Konfuciova institutu UP, a Zhao Changtao, vedoucí Education Office z čínské ambasády v Praze, který je mimo jiné i absolventem Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého. „Letní školy jsou na naší fakultě poměrně velkým projektem, do něhož je zapojeno více než 50 akademických i neakademických pracovníků a doktorandů. Pracuje v něm i 28 ´buddies´ jako podpora pro studeny v rámci doprovodného programu. V řadách přednášejících a vedoucích workshopů máme i dva kolegy z USA. Studenti se nám hlásí sami na základě pozitivních referencí účastníků z minulých ročníků. Doposud jsme žádnou jinou reklamu nepotřebovali,“ uvedl proděkan Pedagogické fakulty Univerzity Palackého Vojtech Regec.

Čína patří k zemím, o které má univerzita velký zájem. Podle Vojtěcha Regece se velmi rychle rozvíjí a vzdělání tam hraje stěžejní roli. Zhruba jeden měsíc se tak čínští studenti budou na pedagogické fakultě učit v třinácti různě zaměřených skupinách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…