Olomouc: V Týnečku vznikne klub seniorů

17.07.2019 15:13

Od srpna vznikne v městské části Týneček nový klub seniorů. Jejich celkový počet v Olomouci tak stoupne na 22.

Olomouc: V Týnečku vznikne klub seniorů
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Reagujeme na iniciativu a přání obyvatel Týnečku. Své sídlo nový klub seniorů najde ve stejné budově jako komise místní části a TJ Sokol. Vzhledem k tomu, že se ale nyní objekt opravuje, bude klub seniorů dočasně umístěn v tamní pobočce městské knihovny,“ popsala náměstkyně primátora Eva Kolářová.

Žádost na vznik klubu podpořily více než tři desítky seniorů žijících v Týnečku. Na pondělním jednání s jeho vznikem souhlasila i Rada města Olomouce. „Největší problém v životě seniorů je často samota, která zpravidla vyústí v sociální izolaci,“ připomněla náměstkyně primátora pro sociální oblast Eva Kolářová. Podle Českého statistického úřadu dojde v roce 2050 ke zvýšení počtu osob starších 65 let na dvojnásobek současného stavu a lidí starších 85 let bude proti dnešku téměř pětinásobek.

Náklady na provoz klubu seniorů budou letos hrazeny z rozpočtu oddělení sociální pomoci a služeb a pomohou k tomu finanční prostředky, které město získalo za první místo v soutěži Obec přátelská seniorům.

Olomouc patří k těm městům, které podporou zřizování a činnosti klubů pro seniory výrazně napomáhají sociální aktivizaci lidí vyššího věku. Výhodou je rovnoměrné rozmístění klubů po území města a dobrá dostupnost pro všechny zájemce. Celkem je v olomouckých klubech seniorů registrováno přes 1 500 členů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.