Olomouc: Velký jarní úklid proběhne už za dva měsíce. Přidejte se!

14.02.2017 18:30

Do vypuknutí dobrovolnické akce Ukliďme svět, ukliďme Česko 2017 zbývají dva měsíce. Po loňském rekordním ročníku je letošním cílem organizátorů překonání hranice 100 000 zapojených dobrovolníků.

Olomouc: Velký jarní úklid proběhne už za dva měsíce. Přidejte se!
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Hlavní termín úspěšné akce Ukliďme svět, ukliďme Česko, zaměřené na dobrovolnické úklidy černých skládek, ale i drobného nepořádku z naší přírody, vesnic a měst proběhne v sobotu 8. dubna. Své úklidy mohou zájemci o uklízení přihlašovat již nyní na webu projektu www.UklidmeCesko.cz. Není na co čekat, vzkazují organizátoři akce.

Jak to funguje?

Už nyní je možné na stránkách projektu www.UklidmeCesko.cz přihlašovat plánované úklidy a všem zaregistrovaným organizátorům budou poskytnuty nezbytné rady k plánování i propagaci jejich akcí. „V letošním roce bychom díky podpoře Ministerstva životního prostředí a sponzorů měli mít opět zajištěny pevné pytle pro všechny zájemce, kterým z loňského ročníku nezbyly zásoby či nemají vlastní zdroje“, sdělila za organizátory Kateřina Landová z Českého svazu ochránců přírody.

Organizátoři akce cílí v letošním roce opět i na školy a dětské kolektivy. „Pytlů bude dost, rukavice ale budeme rozdávat přednostně školám, máme pro ně i 1400 reflexních vest. Chceme pedagogům ušetřit co nejvíce práce s organizací a zajištěním bezpečnosti pro studenty“, dodává Kateřina Landová s tím, že loni uklízelo přes 300 škol. Letošní ročník akce může proběhnout také díky prostředkům z Národního programu Životní prostředí zaměřeného na environmentální vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…