Olomoučané opět mezi nejlepšími v třídění odpadů

18.06.2017 12:36

Celostátní soutěž obcí „O křišťálovou popelnici“ za rok 2016 již zná svého vítěze, v letošním 13. ročníku se na prvním místě umístilo statutární město Jihlava. Mezi finalisty soutěže se probojovala také Olomouc, která tak potvrdila své dlouhodobé zařazení mezi nejlepší obce v rámci České republiky.

Olomoučané opět mezi nejlepšími v třídění odpadů
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Ceny předali na slavnostním večeru v Hradci Králové v rámci konference Odpady a obce zástupci autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a.s., která je vyhlašovatelem soutěže. Za statutární město Olomouc převzal diplom a symbolickou skleněnou popelničku radní a ředitel Technických služeb města Olomouce, a.s. Miroslav Petřík a vedoucí oddělení odpadové hospodářství magistrátu Jana Matzenauerová. V prestižní celostátní soutěži jsou obce hodnoceny podle dosažených výsledků v oblasti nakládání s komunálním odpadem a komplexnosti hospodaření s komunálními odpady. Hodnocení obcí se provádí především na základě údajů poskytovaných obcemi systému EKO-KOM v rámci jejich pravidelného výkaznictví.

Konference Odpady a obce byla po letošní olomoucké premiéře konference ODPADY 21 druhou součástí cyklu ODPADOVÉ DNY a ve východočeské metropoli se odehrává už 18. rokem. Jak už je z předchozích ročníků zvykem, potkávají se na ní zástupci obcí a měst, veřejné správy a široké odborné veřejnosti, kteří diskutují o aktuálních tématech v oblasti hospodaření s odpady. Konference Odpady a obce 2017 se konala pod záštitou Ministerstva životního prostředí ČR, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Svazu měst a obcí ČR, Asociace krajů ČR, Hospodářské komory ČR a Statutárního města Hradec Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…