Olomoucký magistrát se chlubí novým Eko-centrem

02.01.2012 8:24

Ve čtvrtek 15. prosince byla v atriu budovy Magistrátu města Olomouce na Hynaisově ulici umístěna zbrusu nová sběrná nádoba na vysloužilé elektrospotřebiče – tzv. Eko-centrum. Její výrobu, instalaci a provoz obstarala nezisková společnost ASEKOL, která se zpětnému odběru elektrozařízení v České republice věnuje.

Olomoucký magistrát se chlubí novým Eko-centrem
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Nepřehlédnutelná červená nádoba z pozinkovaného plechu o objemu 1 700 litrů má šest otvorů. Zvlášť lze odkládat drobné elektrozařízení, mobilní telefony, baterie a akumulátory, úsporné kompaktní zářivky do 40 cm, zářivky delší než 40 cm a tonery a cartridge z tiskáren a kopírek. Každý druh odpadu má v kontejneru svůj vlastní uzavřený díl, díky čemuž se ušetří náklady na následné třídění. Eko-centrum bylo zřízeno za účelem zvýšení povědomí o recyklaci elektrozařízení a zároveň dává lidem možnost pohodlně odevzdat elektroodpad tam, kam správně patří.

„Statutární město Olomouc spolupracuje se společností ASEKOL již od roku 2007. Téměř v každém roce jsme se společnými silami snažili přispět ke zkvalitnění systému odpadového hospodářství v oblasti sběru drobných elektrozařízení. Olomouc byla jedním z prvních měst, kde probíhalo testování stacionárních kontejnerů na drobná elektrozařízení a v němž také došlo k umístění speciálně upravených nádob, tzv. E-boxů do interiéru magistrátních budov. A protože rádi podporujeme další nové a neotřelé projekty, uvítali jsme možnost umístění horké novinky společnosti ASEKOL - tzv. Eko-centra – do hojně navštěvovaného objektu Magistrátu města Olomouce na Hynaisově ulici. Nová nádoba je zajímavá nejen svým atraktivním vzhledem, ale i počtem druhů vysloužilých výrobků, které je do ní možno odkládat. Pevně věříme, že naši občané i pracovníci úřadu budou služeb Eko- centra náležitě využívat,“ uvedla při předání nádoby RNDr. Jana Matzenauerová, vedoucí oddělení odpadového hospodářství a péče o prostředí.

Eko-centrum na olomouckém magistrátu je již druhou sběrnou nádobou svého druhu v hanácké metropoli. Stejnou mohou občané využit také v prodejně Electro World v areálu obchodního centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…