Opava: Klienti úřadu práce si opět mohou přivydělat veřejnou službou

24.07.2017 18:08

Od srpna letošního roku bude město opět organizovat veřejnou službu pro klienty opavského úřadu práce (ÚP), konkrétně pro ty, kteří pobírají dávky v hmotné nouzi.

Opava: Klienti úřadu práce si opět mohou přivydělat veřejnou službou
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Přijali jsme nabídku úřadu práce, která přinese prospěch i občanům našeho města. Výkon veřejné služby je pro osoby v hmotné nouzi novým motivačním prostředkem, který navíc vypovídá o jejich snaze zvýšit svůj příjem vlastní prací,“ uvedl náměstek primátora Josef Stiborský důvody, které vedly město k opětovnému navázání spolupráce s úřadem práce.

Klient dávek hmotné nouze pobírá od úřadu částku 3 410 korun. Ta mu zůstane, pokud měsíčně odpracuje 20 hodin. Pokud žádnou činnost vykonávat nebude, sníží se mu dávka na 2 200 korun. Naopak, pokud odpracuje měsíčně 30 hodin, zvýší se na 4 015 Kč.

Veřejnou službu bude zajištovat odbor životního prostředí. „Klienti budou vykonávat práce jako zametání a úklid zpevněných ploch, hrabání listí, sběr a odklízení odpadů, vytrhávání plevele, ořez dřevin ruční pilou, pomocné práce v rámci údržby v Městském útulku nebo mapování terénu,“ uvedla vedoucí odboru Marie Vavrečková.

V souvislosti s veřejnou službou bude na odboru životního prostředí zřízeno na dobu určitou jednoho roku nové pracovní místo koordinátora této služby, jehož mzdu z větší části uhradí pracovní úřad, zbytek dofinancuje město. Svou práci začne stejně jako 10 klientů ÚP vykonávat od prvního srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…