Opavané se zúčastnili Dnů Zugló v maďarské Budapešti

09.10.2017 17:29

Delegace města Opavy vedená náměstkem primátora Martinem Vítečkem se na přelomu září a října zúčastnila tradičních městských slavností Dny Zugló, které byly organizovány u příležitosti 82. výročí vzniku tohoto městského obvodu Budapešti.

Opavané se zúčastnili Dnů Zugló v maďarské Budapešti
Foto: Opava
Popisek: Opava

"Součástí návštěvy Opavanů byl nejen společenský a kulturní program, projednávaly se i další možnosti spolupráce obou měst. Ta by se měla odvíjet především v oblastech kultury, sportu a mládeže," uvedl Martin Víteček. Předběžně byly naplánovány i konkrétní aktivity na rok 2018. "Zmíněna byla rovněž možnost spolupráce měst v rámci dotačních projektů podporovaných Evropskou unií," dodal vedoucí oddělení vnějších vztahů a zahraniční spolupráce Jaroslav Machovský.

Zugló je 14. městským obvodem hlavního města Budapešti, má přibližně 130 000 obyvatel. První kontakty s Opavou byly navázány po roce 2010, od té doby Opavané Zugló pravidelně navštěvují. Partnerem obou měst je polská Ratiboř. Doposud byly realizovány zejména společné projekty v oblasti kultury a sportu, v letošním roce šlo například o dva výměnné pobyty mladých fotbalistů. Na tradičním folklorním festivalu Chodníčky k domovu pak zazářil právě folklorní soubor ze Zugló.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…