Opava: Na solární lavičce můžete odpočívat chytře

08.09.2017 15:16

Na facebookových stránkách města je v těchto dnech umístěn odkaz na hlasování o místě, na kterém bude v nejbližší době nainstalována solární lavička.

Opava: Na solární lavičce můžete odpočívat chytře
Foto: Opava
Popisek: Opava

Tu městu poskytne za reklamní plnění společnost E.ON, se kterou Opava před rokem, kdy se zapojila do projektu Smart Cities, podepsala memorandum o spolupráci.

„Firma E.ON v České republice zavádí  tzv. „chytrá“ řešení. Nyní spustila marketingovou kampaň, jejímž cílem je přesvědčit lidi o výhodách využívání solární energie.  Jedním z marketingových nástrojů jsou například právě solární lavičky, které v sobě kloubí chytré s užitečným,“ vysvětlil náměstek primátora Dalibor Halátek.

Solární lavička je jednoduchá, inovativní, užitečná a k tomu ekologická, zkrátka „smart“, říkají o ní výrobci. Zatímco na ní odpočíváte, můžete si dobít mobil, tablet či jiné přístroje pomocí USB nebo se připojit k bezplatné wi-fi. „Lavička není připojená na síť, je nabíjena solární energií. Proto bude instalována na místě, kde celodenně svítí slunce. Zároveň jsme hledali stanoviště, které je pod dohledem kamer,“ dodal náměstek Halátek.

Lavička už je vyrobená a nyní čeká na převoz do Opavy. V centru města by se měla objevit v následujících týdnech.

Hlasovat můžete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…