Ostrava: Budova bývalé nemocnice má konečně svého kupce

29.11.2017 6:33

Vedení městského obvodu Ostrava-Jih podepsalo smlouvu na prodej budovy bývalé nemocnice v Zábřehu do vlastnictví společnosti Ostravská sportovní z.s. za kupní cenu 13.470.000 korun.

Ostrava: Budova bývalé nemocnice má konečně svého kupce
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Prodej předmětných budov v katastrálním území Zábřeh nad Odrou, ulice Plzeňská a Pavlovova schválilo Zzastupitelstvo městského obvodu Ostrava-Jih na svém posledním zasedání 2. 11. 2017.

Nový vlastník spolek Ostravská sportovní z.s. je neziskovou nestátní organizací založenou zejména za účelem podpory sportovních klubů, individuálních sportovců a organizování rekreačních sportovních aktivit úzce spolupracující s Akademií FC Baník Ostrava, z.s..

„Vedení Akademie FC Baník Ostrava vítá rozhodnutí zastupitelů a radních městského obvodu Ostrava-Jih, kteří podpořili plánovanou revitalizaci sportovišť, která už léta chátrají. Dojde tak k zastavení úbytku fotbalových hřišť pro mládež, se kterým se léta potýkají fotbalové kluby v Ostravě. Pokud bude Ostrava v blízké budoucnosti disponovat kvalitní sportovní infrastrukturou, mohl by náš klub přivést do Ostravy Klubovou fotbalovou akademii FAČR, která navazuje na Regionální fotbalovou akademií FAČR sídlící zatím v Karviné. Proto Baník začal aktivně podporovat vznik sportovního centra a postavil se tak po bok Moravskoslezského kraje a FAČR, kteří rovněž usilují o to, aby nejtalentovanější mládežníci z Moravskoslezského kraje našli v Ostravě kvalitní zázemí pro svůj rozvoj,“ uvedl Petr Mašlej, předseda Akademie FC Baník Ostrava z.s

Cílem celého projektu je výstavba dvou fotbalových hřišť s umělým povrchem, jednoho fotbalového hřiště s přírodní trávou a tréninkové loučky pro žáky a dorost zejména fotbalové Akademie FC Baník Ostrava z.s., FC Vítkovice 1919, FC OSTRAVAJIH, TJ Sokol Hrabůvka, případně dalších klubů, které by využily nově vzniklé sportoviště pro organizovanou celoroční a systematickou sportovní přípravu dětí a mládeže. Samotná budova bývalé nemocnice bude poskytovat ubytování internátního typy s jídelnou pro hráče ve věku 16-19 let, vzniknou zde bytové jednotky pro hráče ve věku 19-21 let a trenéry, učebny, zasedací místnosti, gymnastický sál, posilovna a ordinace fyzioterapeuta, šatny a sociální zázemí pro hráče, rozhodčí a trenéry včetně kancelářských prostor.

„Nová sportoviště vzniknou v průběhu 12 až 18 měsíců. Předpokládáme, že hlavním uživatelem nově vzniklých zařízení budou fotbalové kluby ve městě, a to včetně Baníku Ostrava. Sportoviště ale budou sloužit i rekreačním sportovcům, kteří si po spuštění webových stránek budou moci sportoviště rezervovat a pronajmout stejně, jako jsou zvyklí u městských společnosti SAREZA a Vítkovice aréna,“ popisuje Matouš Hába, předseda spolku Ostravská sportovní z.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …