Ostrava: Jednání Světové zdravotnické organizace doprovodí Týden zdraví

09.06.2017 15:33

Zástupci vlád 53 zemí z různých částí světa přijedou do Ostravy na 6. ministerskou konferenci Světové zdravotnické organizace (WHO). Ta se uskuteční ve dnech 13. až 15. června v multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice. Jednání, které se ponese v duchu hesla Životní prostředí a zdraví, zahájí ministr životního prostředí ČR Richard Brabec.

Ostrava: Jednání Světové zdravotnické organizace doprovodí Týden zdraví
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Mezi zhruba 450 účastníky konference nebudou chybět zástupci 10 organizací fungujících pod Organizací spojených národů a 10 mezivládních organizací a institucí Evropské unie. Sledovat je bude více než 150 pozorovatelů zastupujících akademické a vědecké organizace. Přítomni budou představitelé členů Evropské sítě zdravých měst a regionů, nevládních organizací a českých institucí a organizací.

V předchozích letech se konference WHO konala v zemích východní a střední Evropy pouze jednou, a to v Budapešti v roce 2004. Ostrava je současně historicky třetím nehlavním městem, které konferenci bude hostit. Mimo hlavní města se konala ve Frankfurtu v roce 1989 a v Parmě v roce 2010. Podrobnosti o konferenci lze najít na http://www.euro.who.int/en/ostrava2017

„Bezpečnostní opatření během ministerské konference se ostravské veřejnosti dotknou minimálně. Svět techniky a Boltova věž jim budou běžně přístupné, pouze Gong a Důl Hlubina budou vyhrazeny registrovaným účastníkům. Pro dohled nad areálem jsme objednali bezpečnostní službu včetně technického zařízení, jako jsou ruční detektory a bezpečnostní brány, a to nad rámec původního zadání Světové zdravotnické organizace,“ uvedl primátor Tomáš Macura.

Týden zdraví

V souvislosti s ministerskou konferencí WHO připravilo město ve spolupráci s krajem cyklus doprovodných akcí se souhrnným názvem Týden zdraví. Účastníkům nabídne možnost zdravého pohybu, zdravé zábavy nebo zdravotního testování. Jednou z akcí je Káva s primátorem, která se uskuteční 14. června od 16 do 17 hod. v Zelené zóně u Gongu v Dolní oblasti Vítkovice. Ta nabídne možnost osobně podebatovat s prvním mužem ostravské radnice Tomášem Macurou a jeho náměstky pro sociální věci Michalem Mariánkem a životní prostředí Kateřinou Šebestovou.

Podrobnosti na speciálním webu https://tydenzdravi.ostrava.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.