Ostrava: Kondolenční listiny jsou k dispozici na radnici

19.12.2011 19:43

Statutární město Ostrava a jeho občané vyjadřují svůj zármutek nad smrtí prvního polistopadového prezidenta Václava Havla. Své pocity a úctu k jeho památce a odkazu mohou projevit také v kondolenční listině, která je umístěna ve vstupních prostorách budovy Radnice města Ostravy.

Ostrava: Kondolenční listiny jsou k dispozici na radnici
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Kondolenční listiny jsou k dispozici občanům v radnici města od pondělí 19. prosince od 10 hodin dopoledne.

"S bolestí a zármutkem jsem přijal zprávu o úmrtí Václava Havla. Politika symbolizujícího cestu od totality ke svobodné společnosti po roce 1989. Osobnosti, která celý svůj život zasvětila boji za lidská práva u nás i ve světě. Zůstane pro mě vzorem člověka hájícího neochvějně hodnoty svobody a demokracie i v době, kdy to v naší zemi nebylo samozřejmostí. Nikdy nezapomenu na osobní setkání s panem prezidentem, na jeho skromnost a přátelský přístup k lidem ve svém okolí. Jménem svým i občanů města Ostravy chci vyjádřit hlubokou soustrast rodině pana Václava Havla, jeho blízkým a přátelům," řekl Petr Kajnar, primátor statutárního města Ostravy.

Václav Havel

narozen 5. října 1936 v Praze v rodině podnikatele. Nevěnoval se povolání, které začal studovat (chemický laborant), ale už od svého mládí psal divadelní hry, zapojoval se také do disentu. Byl spoluzakladatelem Charty 77 a v roce 1989 byl vůdčí osobností sametové revoluce. Stal se prvním polistopadovým prezidentem České republiky (ve funkci 1989 - 2003). Našemu národu i světu je znám jako politik, který dovedl český národ od totality k demokracii. Je znám také jako úspěšný dramatik, autor řady divadelních her.  Je nositelem řady našich i zahraničních vyznamenání, např. Řádu Bílého lva, mírové ceny Máhatmy Gándhího a dalších. Byly mu udělovány čestné doktoráty, ceny a medaile.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…