Ostrava: Městská policie má nového ředitele

18.08.2019 19:27

Šestým ředitelem v historii Městské policie Ostrava je od 17. srpna padesátiletý Miroslav Plaček. Nahradí Zdeňka Harazima, který strážníkům šéfoval 10 let.

Ostrava: Městská policie má nového ředitele
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Dosavadnímu řediteli Městské policie Ostrava (MPO) Zdeňku Harazimovi ze zákona zaniklo jeho pověření k výkonu funkce. Ve své pozici působil více než 10 let. „Děkujeme panu Harazimovi jménem města Ostravy za dlouholetou a úspěšnou profesionální práci v řadách a později i v čele Městské policie Ostrava. Stejně tak přejeme jeho nástupci Miroslavu Plačkovi úspěšnou a pokud možno klidnou kariéru,“ řekl náměstek primátora Martin Štěpánek, který zastupuje v době dovolené ostravského primátora Tomáše Macuru. Změnu na postu ředitele MPO schválili v červnu ostravští zastupitelé.

Miroslav Plaček nastoupil k MPO v únoru 1994 na pracoviště v Hrušově. Postupem času prošel všemi pracovními pozicemi v městské policii, včetně vedoucích funkcí v přímém výkonu služby. Doposud byl vedoucím oblasti Moravská Ostrava a Přívoz. Vystudoval Vysokou školu báňskou v Ostravě se zaměřením na ekonomii. Padesátiletý Miroslav Plaček je ženatý a má dvě dcery. 

Ostravská městská policie vznikla jako jedna z prvních v České republice v roce 1992. V dubnu téhož roku složilo slib prvních 80 strážníků. V současné době je ostravská městská policie druhou nejpočetnější městskou policií v republice s 626 strážníky, přičemž tabulkový stav je 710 strážníků. K dispozici má operativní oddíl, jehož součástí je hlídková služba, pořádková služba, kynologie a hipologie. Dále úsek prevence a propagace a středisko vzdělávání a volnočasových aktivit, které zajišťuje průběžné vzdělávání a přípravu čekatelů na budoucí povolání strážníka nejenom v Moravskoslezském, ale i v Olomouckém a Zlínském kraji.

Přehled ředitelů MPO a doba, po kterou byli ve funkci:
Karel Kos                       3/1992 - 9/1993
Jiří Čaputa                     9/1993 - 5/1995
Jan Hulva                       5/1995 – 3/2008
Jiří Veselý                       7/2008 – 10/2008
Zdeněk Harazim           11/2008 – 8/2019

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…