Ostrava: Na Transportu volají po dobudování regionálních silnic

08.11.2012 18:04

Představitelé podnikatelské sféry v Česku a na Slovensku jsou nespokojeni se současným stavem dopravní infrastruktury v příhraničních regionech. Na mezinárodní konferenci Transport, která se konal ve dnech 6. a 7. listopadu v Ostravě v hotelu Clarion, podepsali deklaraci, ve které žádají o urychlení řešení a dostavbu dopravního spojení mezi příhraničními regiony Česka, Slovenska a Polska.

Ostrava: Na Transportu volají po dobudování regionálních silnic
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Představitelé Krajské hospodářské komory MSK, Slovenské obchodní a průmyslové komory (SOPK) Žilinského kraje, Sdružení pro rozvoj MSK a Slovensko - koresjký hospodářský výbor SOPK se současně s podpisem deklarace dohodli, že budou v oblasti rozvoje dopravní infrastruktury a dopravy spolupracovat.

Kromě spolupráce příhraničních regionů při řešení budování dopravní infrastruktury a silničního spojení mezi středoevropskými státy se na konferenci TRANSPORT hovořilo také o spolupráci v oblasti dopravy a logistiky na ose Balt-Jadran, o rozvoji železniční dopravy či tématu vodních cest.

Konference TRANSPORT se letos koná již pošestnácté. Jejím partnerem je i město Ostrava, které spolu s Moravskoslezským a Zlínským krajem podpořilo konferenci ze svého rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.