Ostrava: V jatkách vznikne kulturní centrum

24.05.2018 15:16

Mezinárodní kulturní centrum vznikne v budovách přístavby městských jatek. Po rekonstrukci budou sloužit umělcům a veřejnosti sály pro tanec, přednášky, koncerty, divadlo, prostory pro výtvarné umění a součástí bude i ubytování pro hostující umělce. Záměr města představil primátor Tomáš Macura.

Ostrava: V jatkách vznikne kulturní centrum
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Město Ostrava plánuje v prostorách přístavby bývalých městských jatek zřízení kreativního Mezinárodního kulturního centra. Vypsalo proto zakázku na ideový návrh, který by určil, jaké aktivity by se dalo v těchto prostorech provozovat. Mělo by se jednat o otevřenou zónu pro kulturu, vzdělávání, kreativitu a spolupráci mezi lokálními aktéry i na mezinárodní úrovni. Důraz bude kladen na podporu vlastní umělecké tvorby a kvalitní dramaturgii se zaměřením na mladší publikum. Podobná kulturní centra již existují v Praze, Plzni nebo Košicích.

„Město aktuálně vyzývá dodavatele k podání nabídek k veřejné zakázce na vyhotovení ideového návrhu pro zřízení kulturního centra. Maximální hodnota této veřejné zakázky činí 180 tisíc korun včetně. DPH,“ upřesnil primátor Tomáš Macura. Z této částky budou finančně odměněni první tři dodavatelé. Hlavními hodnotícími kritérii bude kvalita návrhu a dispoziční řešení s dobrou mírou využití prostoru. Město poté s vítězem uzavře licenční smlouvu, kterou získá ideový návrh k dalším úpravám. Rekonstrukce začne v průběhu příštího roku.

Budova přístavby jatek se skládá z šesti různých konstrukčních systémů, navzájem stavebně propojených, s výměrou 5035 metrů čtverečních. Vykoupena byla za 37,95 milionu korun. Výměra sousedních památkově chráněných historických jatek, ve kterých bude působit galerie Plato, činí 20 381 m2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…