Ostrava: Zlatá Jánského plaketa se opět dostala k dárcům krve

06.12.2016 15:33

Osm desítek statečných žen a mužů přijalo v pondělí 5. prosince pozvání do Radnice města Ostravy na slavnostní předání Zlatých medailí MUDr. Jana Janského. Vyznamenání za čtyřicet bezpříspěvkových odběrů krve a krevních derivátů v Krevním centru Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě jim udělil Český červený kříž.

Ostrava: Zlatá Jánského plaketa se opět dostala k dárcům krve
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Janského medaili předali náměstek primátora města Ostravy Michal Mariánek spolu s předsedkyní oblastí rady ČČK v Ostravě Miladou Němčíkovou. Hosty přivítal v úvodu náměstek Mariánek, který připomněl jedinečnou a nezastupitelnou roli dárců krve při péči o zdraví lidí a záchraně životů a dárcům jménem města Ostravy vyslovil poděkování za nezištnost.

Dárci krve převzali kromě Janského plaket také upomínkové dárky a finanční odměnu statutárního města Ostravy. Slavnostnímu setkání byli kromě představitelů města a oblastního spolku ČČK přítomni také zástupci Krevního centra FN a zdravotních pojišťoven. 

Ocenění plaketou je pojmenováno po Janu Janském, českém lékaři a psychiatrovi, objeviteli čtvrté krevní skupiny. Janského plakety jsou udělovány v České republice a na Slovensku. V ČR je uděluje Český červený kříž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …